Om Eventure

Eventure er en dansk forening, som dagligt skaber personlig og faglig udvikling i tredjeverdenslande. Det gælder både udvikling for den lokale befolkning såvel som udvikling for frivillige vesterlændinge. Foreningens erklærede mål er at forbedre levevilkår og livskvalitet for mennesker i udviklingslande gennem langsigtet, bæredygtig udvikling.

 

Eventure blev grundlagt i 2009 af Thomas Vester og Glenn Mott, og det første projekt, foreningen støtter, er Projekt Zambia, som blev påbegyndt i oktober 2010. I 2016 starter Projekt Nicaragua op – og i 2018 åbner dørene for iværksætterskolen i Nicaragua. En ny hjemmeside er på vej – den vil både dække Zambia og Nicaragua. Denne hjemmeside omhandler først og fremmest Zambia – men har du spørgsmål til Nicaragua – sender du bare en mail til julie@eventure.dk.

 

 

eventure     eventure     eventure

 

 

Projekt Zambia er et fysisk projekt ved Lake Tanganyika. Stedets faciliteter tæller blandt andet en idrætsefterskole, en børnehave, en mobil indskole, et stadion, en træningsbane, en multisportsarena med aftenbelysning, et trænings-gym, en beach volley-bane og egen strand ned til søen med mange muligheder for vandsport, snorkling og meget andet. Stedet er desuden base for kajak-ekspeditioner, bådsafari i nærliggende nationalpark, vandreture samt rappelling ved et 110 meter højt vandfald kun 2 timers gang fra campen. Dertil har stedet 42 senge til turister og frivillige på skolen.

 

Stedets økologiske landbrug dyrker alle basisgrøntsager, en masse frugter og opdrætter endvidere ænder, geder og høns.

 

Projekt Zambia er et attraktivt opholdssted – både for projektets europæiske frivillige og for de zambiske børn og unge, som har glæde af et af projektets tilbud. Alle tilbud er gratis, og mad, tøj, undervisning, transport med mere dækkes af foreningen Eventure og dens sponsorer. Eleverne fra projektets efterskole sendes endvidere i high school efter et år. Dette finansieres ligeledes via foreningen af private sponsorer og gennem gymnasieindsamlinger.

 

Lokalt Crew

Hver måned udbetaler Eventure løn til 16 lokale ansatte, som er fordelt på vores køkkenhold, dyrehold, håndværkerhold, bådfører og skoleledere. Den faste løn sikrer de ansatte og deres familier økonomisk stabilitet og skaber derved udvikling i landsbyerne og lokalområdet.

 

eventureeventureeventure

 

 

eventureeventureeventure

 

Eventure udbetaler kun løn til lokale ansatte. Alle europæiske undervisere, pædagoger, koordinatorer, håndværkere etc. arbejder frivilligt og dækker selv de direkte omkostninger ved deres ophold på projektet.

 

Eventures persondatapolitik:

http://eventure.dk/wp-content/uploads/Eventures-persondatapolitik.docx

Økonomien i Eventure

I Eventure er der ingen skjulte regnskaber eller hemmelige lønninger. Langt størstedelen af vores penge sendes direkte til Zambia, men vi har også visse udgifter herhjemme. Løn til administration dækkes gennem de frivilliges administrationsgebyr samt de første 100 kr. af hvert medlemskab. Derfor kan vi garantere, at alle andre bidrag, gaver og donationer kommer til Zambia og skaber synlige resultater. Vi stiler efter fuld gennemsigtighed, hvorfor I herunder kan klikke jer videre til både regnskab og budget for foreningen.

 

Regnskabsoversigt 2019
Budget appendix – “sådan bruger vi pengene i Zambia”