Glædeligt gensyn

Tilbage til nyhedsoversigt
Eventure Zambia
Glædeligt gensyn
20/03/2015

Anders og Louise støtter Charity fra årgang 2014 gennem high school. I marts 2015 var de på visit i Zambia, og de benyttede lejligheden til at besøge Charity og hendes familie. Her er deres beretning:

 

Vi kørte sammen ud til den lille landsby med spredte lerhytter og majsmarker og ankom så til familiens hus, hvor vi blev modtaget af Charitys familie. Vi blev hurtigt inviteret indenfor i stuen og blev opdateret på Charitys nye hverdag på Senga Secondary School. Det første, vi lagde mærke til, var, hvor meget Charitys engelskkundskaber var blevet forbedret i forhold til hendes niveau, da vi rejste hjem i februar 2014.

Charity var stolt over at kunne fortælle, at hun havde lært så meget på NSA, og at hun nu f.eks. havde lært sin bedstefar om vigtigheden af at gøde jorden og samtidig havde arbejdet sammen med ham i marken – for Charity kendte jo til begrebet ”Learning by doing”. Hun havde også instrueret og hjulpet en ven med at bygge en Keyhole Garden. Derudover er hun blevet teamleder i idræt på sin skole, da hun er blevet en slags ekspert på opvarmning, træning og de mange forskellige sportsgrene.

Det var fantastisk at høre fortællingerne om, hvordan Charity har taget den viden, hun har fået på NSA, og videregiver den til menneskerne omkring sig i lokalsamfundet. Det er livsbekræftende at opleve, hvordan en pige i Zambia formår at lave ringe i vandet og gøre en forskel.

Besøget har helt sikkert bekræftet os i, at det har været den helt rigtig beslutning at støtte Charity videre igennem high school, og at vores 6 måneders frivillige arbejde i Eventure Village har været det hele værd!

 

Du kan også hjælpe en elev gennem high school! Læs mere her.

Flere nyheder fra Eventure