Godt nyt fra Syd

Tilbage til nyhedsoversigt
Eventure Zambia
Godt nyt fra Syd
21/01/2016

Og-går-op-i-gear-small

Hvor tit er det egentlig, at man får en mulighed for at gøre noget rigtig godt? Sådan en mulighed har vi fået! Men vejen derhen var lidt bumlet…

På trods af et velfungerende projekt i Zambia med gode resultater, glade frivillige og masser af positive historier har Eventure i løbet af 2015 stået foran flere skilleveje: Fundamentet var lagt, projektet var på rette vej, succesen var til at få øje på! Men økonomien haltede stadig og påvirkede motivationen blandt ledende personer. Man kan med rette sige, at lokomotivet “Eventure” stod over for at gå et gear eller to ned i fart. Ærgerligt.

Heldigvis kan der ske meget i løbet af et år, og ved starten af 2016 kan vi med glæde konstatere, at gearingen bliver en helt anden: I stedet for at gå to gear ned vælger vi nu at smide den helt op i 6. gear og fyre op under alle kedler! Den gode udvikling startede med et præmie-besøg i begyndelsen af sidste år:

I januar 2015 besøgte virksomheden altan.dk projekt Zambia ved Lake Tanganyika. I løbet af 10 dage fik 25 medarbejdere et indblik i, hvad der egentlig sker på projektet, og besøget skabte en god fælles forståelse. Efter besøget gav altan.dk udtryk for, at de gerne ville opgradere støtten til projektet, og direktøren Peter Knudsen spurgte os lige ud, hvad vi egentlig havde mest brug for lige nu. Det førte blandt andet til indkøb og opførelse af vores nye havn, køkken og båd – se billeder HER.

Men det førte også til en økonomisk sikring af hele Projekt Zambia, således at altan.dk nu holder hånden under projektet med en årlig støtte, som sikrer Projekt Zambia 600.000 kroner om året. Dette er omkostningerne for at drive Northern Star Academy i et år – med alt hvad det indebærer! Wauw…

Og Altan-besøget affødte faktisk endnu flere gode ting. For halvandet år siden vendte projektets stifter Glenn Mott og hans familie hjem til Danmark efter 9 år på farten i både Venezuela og Zambia. Eventure havde stadig en stor plads i hjertet hos hele familien, men livet i Danmark er lidt dyrere end livet i Zambia, og efter 5 år uden løn stod de derfor over for helt lavpraktiske, økonomiske udfordringer. Efter nogle gode snakke med Peter Knudsen blev Glenn tilbudt en stilling hos altan.dk som CSR Manager. Det betyder, at Glenn fortsat kan være et aktiv for foreningen, og med altan.dk’s øgede økonomiske bidrag og fokus på Projekt Zambia som det primære støtteprojekt er de daglige arbejdsopgaver hos Eventure og altan.dk tæt forbundne.

Et-præmie-besøg-small For-alle-parter-small

Oven i dette er Eventures kommunikationsansvarlige, Aske Kornum Andersen, også blevet sikret til projektet: Takket være Novicell og altan.dk kan han fortsætte sit arbejde for foreningen og sammen med Glenn udgøre det team, der skal drive foreningen og dens projekter i fremtiden.

Sammen agter Glenn og Aske at undersøge nye muligheder for udvidelser og spændende projekter for foreningen Eventure. Med et stabilt fundament kan de to rette blikket fremad, så Eventure fortsat kan skabe udvikling for dem, der virkelig har brug for det.

Der er allerede tænkt og skrevet mange spændende tanker om en ny filantropisk opsætning et eller andet sted i verden. Mere nyt herom inden længe…

De bedste hilsener
Glenn og Aske

 

Vi-zoomer-ind-small På-nye-horisonter-small

 

Flere nyheder fra Eventure