Northern Star Academy holder pause

Tilbage til nyhedsoversigt
Eventure Zambia
Northern Star Academy holder pause
28/03/2018

Northern Star Academy – Eventures forberedelsesprogram for kommende High School elever holder pause resten af 2018. Vores idrætsefterskole har eksisteret siden 2014 og har i den tid, succesfuldt gennemført mere end 100 elevforløb med unge Zambiere, de fleste af dem har vi siden sikret sponsorater til en treårig High School uddannelse. Vi har pt. ca. 60 tidligere NSA elever i High School.

 

Danskerne bliver udvist

Eventure Zambia har i den seneste tid oplevet en øget interesse fra de Zambiske myndigheder. Særligt immigrationsmyndighederne har vist ekstra interesse for den danske tilstedeværelse på plottet. En interesse som kulminerer i, at samtlige (15) danske frivillige på Eventure bliver udvist af Zambia den 26. februar i år.

Vores tre ledere og deres to børn tager sammen med de øvrige 10 frivillige til nabolandet Tanzania, hvor de afventer en løsning på situationen. Vi aktiverer straks vores netværk i Zambia, for at finde ud af årsag og løsning. Kort efter rejser Louise Jensen, som var leder af projektet i 2017 til Zambia sammen med vores danske projektchef Kim Jönsson, for, i nært samarbejde med Eventures grundlægger Glenn Mott, at afhjælpe situationen (Glenn er pt. i Nicaragua for, i samarbejde med Altan.dk at starte endnu et Eventure projekt op der).

 

Hvad gør vi nu?

Der er nu kommet helt styr på vores fremtidige protokol for indrejse i Zambia, og immigrations-myndighederne har forsikret os, at vi ikke får problemer med dem i fremtiden, forudsat vi følger den nye protokol. Tilbage er ”kun” at få omstødt den 6 måneders karantæne for indrejse i Zambia, som en udvisning udløser, således at vores ledere og frivillige forhåbentligt kan vende tilbage til projektet og fortsætte det gode arbejde.

Vi samarbejder tæt med den Danske Ambassade i Tanzania og den Danske Konsul i Zambia, om at få omstødt karantænen. Der er grund til forsigtig optimisme og behov for yderligere tålmodighed. Vi håber at have danskerne retur på projektet i løbet af et par uger.

 

Hvordan sikrer vi projektet?

Situationen har gjort os endnu mere opmærksomme på vigtigheden af, at vi arbejder i fuld overensstemmelse med de Zambiske myndigheder og at alle vores forhold og faciliteter lever fuldt og helt op til kravene. – Dette har vi behov for at sikre os, inden vi igen starter op i NSA.

Vi har afsat resten af 2018 til at få gennemarbejdet samtlige vores praktiske forhold og relationer til samtlige relevante myndigheder. Et stort og omstændigt fodarbejde venter os, for at sikre at vi kan gennemføre programmet i fremtiden, uden afbrydelser udefra.

I tillæg hertil afsætter vi de nødvendige ressourcer til at gentænke NSA programmet og sikre os, at vi står på et endnu stærkere fundament i fremtiden – både hvad angår det faglige indhold i programmet og de menneskelige og fysiske rammer omkring programmet.

 

Menneskerne først

Vi er meget bevidste om, at denne beslutning har konsekvenser for rigtig mange mennesker – og vi gør vores bedste for at sikre, at alle bliver grundigt informeret og føler sig så godt tilpas som muligt, i en situation som kun kan beskrives som dybt beklagelig og meget ærgerlig.

Samtlige elever, som er indskrevet på NSA i år, vil blive tilbudt en plads på programmet i 2019.

 

Eventure projektet fortsætter

Vi genoptog aktiviteterne i Eventure Care allerede mandag den 26. marts. Vi arbejder fortsat med og ønsker at intensivere vores fokus på vores community outreach programmer – her under Living Library, vores samarbejde med Mbete Youth Football Project og vores mange eksterne og interne workshops etc.

Vores mange aktiviteter på og udenfor plottet fortsætter ligeledes – vi beholder samtlige vores medarbejdere, og ønsker fortsat at arbejde med træning og opkvalificering af dem – således at arbejdet med at øge deres inddragelse og ansvar fortsætter.

 

Vi skaber fortsat værdi 

NSA er kun en af mange, mange måder vi skaber værdi, udvikling og vækst i området på. – Dette vil vi fortsat gøre, med øget fokus og intensiveret indsats.

NSA er den tungeste og mest krævende af vores aktiviteter og her, der er allerflest hensyn at tage og pres på os fra omverdenen. Det er også den største belastning for vores trængte økonomi. – Hvorfor det er denne aktivitet vi vælger at sætte på pause.

Det er på ingen måde vores hensigt at lukke NSA – vi ønsker at bruge resten af 2018 på at videreudvikle, gentænke og styrke programmet – samtidig med, at vi sikrer os, at vi er dækket ind i forhold til samtlige krav og forventninger fra myndigheder og det Zambiske system – således at når vi igen starter projektet op i 2019 – så er vi så sikre, som det overhovedet er muligt at være, på at der ikke kommer flere uønskede overraskelser.

Flere nyheder fra Eventure