Bliv Frivillig i Nicaragua

Har du lyst til at være en del af noget større? Nicaragua er klar til dig!

Bliv Frivillig i Nicaragua
Frivillig med Eventure

For få omkostninger kan du som frivillig med Eventure komme på dit livs eventyr med uforglemmelige oplevelser, personlig udvikling og udfordringer i unikke omgivelser i det nordlige Nicaragua. Som frivillig bliver du en del af et community, hvor alle tager ansvar og sørger for at bidrage bedst muligt, for at skabe synergi.
Kendskab til spansk er ikke en nødvendighed, da sprog- og kulturudveksling er en del af oplevelsen.

Bliv Frivillig i Nicaragua
Undervisningen

Vores rolle som frivillige er ikke at undervise på den måde, vi kender. Vi skal vække kursisternes nysgerrighed, engagement og innovative kompetencer ved at sætte rammerne for, hvilke muligheder, der er for udvikling.

Du skal vælge mellem 2 forskellige roller, når du beslutter dig for at blive frivillig i Nicaragua. De er beskrevet nedenunder.

Bliv Frivillig i Nicaragua
Community supporter

En community supporter er en del af fællesskabet og har fokus på konkrete handlinger indenfor dele af projektet, uden nødvendigvis at involvere sig i den overordnede koordinering af andre deltageres tid og gøremål. Du kan blive tilknyttet forskellige teams, alt efter interesse og har også mulighed for at afprøve forskellige områder. Du skal som supporter være på projektet i mindst 8 uger og deltage i en workshop inden afrejse. Betegnelsen dækker den tidligere “almindelige frivillige”.

Bliv Frivillig i Nicaragua
Community developer

Project developer er for dig, der er interesseret i projektudvikling. Du starter med en 3 dages workshop i Danmark, hvor du får de nødvendige redskaber. På projektet vil I få vejledning af administrationen i Danmark og lære at navigere i problemstillinger, der ikke ligner dem I møder herhjemme. Developer rollen kræver selvstændighed og overblik. Alle developers bliver en del af vores lokale “development team” foruden at man tager del i konkrete gøremål, vidensdeling, sport, temadage, sociale tiltag osv. Du skal som project developer mindst være på projektet i 12 uger og gerne længere tid.

Bliv Frivillig i Nicaragua
Sådan bor du

Projektet ligger i de mest fantastiske omgivelser helt ned til søen – et godt stykke fra nærmeste naboer. Der er roligt og fredfyldt, måltiderne kan indtages med udsigt over søen og de betagende omkringliggende bjerge.

Du kommer til at bo sammen med de øvrige frivillige og kursister i kønsopdelt dorm room (24 senge), hvor I hurtigt vil lære hinanden at kende i disse nye, skønne naturomgivelser. Der er toiletter i huset og brusebadet er rykket udendørs i grønne omgivelser.

Eftermiddage og weekender kan bruges på five-a-side banen, på at udforske søen til vands – via paddleboard eller båd. Der er også rig mulighed for løbe/vandreture i området.

Alle har et fælles ansvar for at Casa Capasa fungerer og kører rundt, hvilket betyder at vi sammen tager os af vedligeholdelse, rengøring, laver mad og sørger for fodring af dyr.

Bliv Frivillig i Nicaragua
Oplev Nicaragua.

Ønsker du at opleve endnu mere, mens du er afsted, er Nicaragua det perfekte land at rejse rundt i. Det er nemt og billigt – folk er meget gæstfri. Du kan bestige eller kælke ned af vulkaner. Du kan surfe i stillehavet ved San Juan del Sur. Kulturen og maden i Granada er fantastisk og hvis du besøger den historiske universitetsby Leon, kan du også dykke ned i Nicaraguas historie.