Hvad siger de andre?

Herunder kan du læse om vores tidligere frivilliges erfaringer i Nicaragua

Tatiana Mia Hansen

26 år

Professionsbachelor i ernæring & sundhed

Mit år som facilitator på Casa Capasa har været ekstraordinært og givende. På projektet arbejder vi konstant udviklingsorienteret og jeg har lært at tænke mere løsningsorienteret og kreativt. Det har særligt været måden at tilgå problemstillinger på gruppeplan samt på tværs af kulturer, der har gjort indtryk og har afmærket sig på hvordan jeg fremtidigt vil afvikle udfordringer. Derudover lever man i de meste idylliske og naturrige omgivelser der motiverer og gør hver dag speciel.

Chintia Bjergegaard Martinez

35 år

Kandidat i international forhandling

Er taknemlig for de dejlige personer, jeg fik mulighed for at lære at kende og være sammen med. Jeg blev beriget med en ny og anderledes erfaring, som har haft en positiv indvirkning på både min person og faglige udvikling. Det er et spændende projekt med frihed under ansvar som giver plads til at udfolde sig, hvis man er villig til at tage ansvar og ejerskab om opgaven.

Vladyslav Kucheruk

26 år
Bachelor i Innovation & Iværksætteri
I 2020 drog jeg afsted med et brændende ønske om at gøre en forskel, for et projekt der gav mening for mig og min uddannelsesbaggrund.

Det var en oplevelse udover det sædvanelige, der har beriget mig med en masse nye relationer og minder for livet. Denne form for rejse kombinerer muligheden for at opleve en kultur på en anderledes måde end normalt, samtidig med at man som frivillig sætter sit eget præg på iværksætterskolens vidensdeling – ikke blot ved at undervise, men også ved at planlægge den.

En rejse til Nicaragua er samtidig en mulighed for at få en enestående naturoplevelse. At stå op og starte dagen med at kigge ud over bjerglandskabet fra brusebadet er en følelse, jeg aldrig vil glemme, og alene den oplevelse er så fremmed for os danskere, at den brænder sig fast som noget særligt unikt.

Det var fedt at lære en fremmed kultur gennem tæt kontakt med de lokale kursister, og det gav et unikt indblik i deres liv og vilkår at være så tæt knyttet til dem gennem opholdet.

Jeg elsker at være fysisk aktiv, og hverdagen på skolen var en naturlig måde at integrere sport og bevægelse i mit liv. Sundhed, sammenhold og samarbejde var en essentiel del af vidensdelingen, vi tilrettelagde for eleverne, og som sportsudøver var det en utrolig spændende udfordring for mig. Det var en særlig spændende måde at skabe relationer og finde fælles fodslag på tværs af kulturforskelle, når man befandt sig på den anden side af jorden.

Malene Nørgreen

35 år
Projektleder

Nicaragua er et utrolig smukt land og Casa Capasa har den helt unikke placering ved Lago de Apanas, som er fantastiske rammer for et frivilligt ophold.

Det var afgørende for mig, at kunne tage del i processen før vi modtog de første kursist på Iværksætterskolen i 2020. Denne del lærte mig meget om samarbejde, kommunikation og udvikling. Det at stille spørgsmål og fokusere mere på processen end selve resultatet gav mig et andet perspektiv. Som gruppe kunne vi sammen finde frem til de bedste resultater, da vi hver især bidrager med forskellige kompetencer og kvaliteter, der sikrer problemstillingerne og løsningsmulighederne er relevante. Jeg oplevede stor udvikling ved ansatte og kursister, nød at indgå i et fællesskab af mennesker med forskellig kulturel baggrund og ikke mindst udvikle relationer og tilknytning til lokalsamfundet.

Casa Capasa er et sted, hvor man kan udvikle sig personligt samt prøve kræfter med nogle erfaringer hjemmefra, som ønskes videreudviklet eller afprøvet i praksis.