Om Projekt Nicaragua

Projekt Nicaragua er et udviklingsprojekt ved Lago Apanás

Projekt Nicaragua er et udviklingsprojekt ved søen Apanás nær byen Jinotega i det nordlige Nicaragua. Projektet ligger i et fantastisk frodigt område, der er kendt for sin store kaffeproduktion. Projektet ligger helt ned til søen med bjerge i baglandet.

Projektet tilbyder årligt 24 sengepladser til unge i alderen 17-25 år. Skoleforløbet starter i marts måned, når kaffehøsten er overstået og løber over ni måneder til november. Skoleåret består af moduler på 3 uger, hvor kursisterne bor på skolen, hvorefter de er hjemme en uge inden de vender tilbage til næste modul. Tilbuddet er gratis for de lokale kursister og mad, tøj, transport med mere dækkes af Altan.dk.

Opbygningen startede i 2017 og i 2020 gennemførte Eventure det første skoleår.

  • Om Projekt Nicaragua
  • Om Projekt Nicaragua
  • Om Projekt Nicaragua

Projektet i Nicaragua er grønt og havearbejde er en fast del af hverdagen. Stedets økologiske landbrug dyrker alle basisgrøntsager, en masse frugter og opdrætter endvidere ænder, geder, kaniner og høns.

Eventure ønsker at sikre positiv udvikling og en vedvarende synergi blandt ansatte, frivillige og lokalsamfundet. Vi ønsker at skabe et læringsfællesskab, hvor der er fokus på samarbejde, respekt og udvikling for alle.

Målsætning for vores unge kursister er, at de efter et inspirerende ophold på projektet står tilbage med et stærkt og åbent sind, forbedret selvtillid samt en masse ny viden. I løbet af året bliver de således rustet ift. oprettelse af et selskab, regnskab, jura på udvalgte områder, processering af bl.a. frugt og grønt, markedsføring og undersøgelse af efterspørgsel, brug af computer og internet til fremstilling præsentationer, salgsteknikker, service og logistik. Vi går ligeledes i dybden med de unges medansvar i lokalsamfundet og deres indstilling til brug og beskyttelse af jordens naturressourcer og menneskets destruktive forbrug af disse.

Inden opstart af det første kursusforløb præsenteres et overskueligt skema over det specifikke modul-indhold.

Community Care

En anden forgrening af Projekt Nicaragua er vores Community Care-program, hvor vi på ugentlig basis har en række aktiviteter med vores naboer. Her faciliterer frivillige og kursister i fællesskab sportsaktiviteter og aktiv engelsk/spansk-udveksling samt modtager lokale børn og unge, som kommer til projektet for at bevæge sig og have det sjovt i 1½ time på fastlagte ugedage. Community Care-programmet er planlagt i fællesskab med områdets lokale folkeskole.

Lokalt crew

Hver måned udbetaler Eventure løn til 11 lokale ansatte, som er fordelt på vores køkken-, dyre- og håndværkerhold som ligeldes underviser på skolen. Den faste løn sikrer de ansatte og deres familier økonomisk stabilitet og skaber derved udvikling i lokalområdet.

Eventure udbetaler kun løn til lokale ansatte. Alle europæiske undervisere, pædagoger, koordinatorer, håndværkere etc. arbejder frivilligt og dækker selv de direkte omkostninger ved deres ophold på projektet.

Læs mere om projektet Casa Capasa