Tidligere praktikanter

Herunder kan du læse om vores tidligere praktikanters erfaringer i Zambia

Simone Larsen

23 år
Lærerstuderende

I foråret 2019 var jeg praktikant hos Eventure i Zambia. Jeg havde ikke de store forventninger inden vi tog afsted, da jeg aldrig har været på kontinentet før, og slet ikke havde den fjerneste idé om, hvad de næste seks uger ville bringe.. Jeg vendte hjem fra min praktik med kufferten fuld af oplevelser og perspektiver – som har ændret mig til det bedre – både rent fagligt (som i fremtiden vil hjælpe mig i min uddannelse som lærer), men også socialt. Jeg fik brudt alverdens grænser, som kun har gjort mig stærkere! Jeg vil anbefale alle på min vej at tage afsted til Eventure, hvad enten det bare er som frivillig eller som praktikant!

Victoria Marie Kristensen

Lærerstuderende

Som praktikant på Eventure mødte jeg de mest engageret elever, jeg endnu har mødt på min vej. Staff og projektet var meget åbne for vores idéer, emner, aktivteter og nye tiltag til undervisningen, og gav os frie tøjler til at udforske hvad der fungerede i praksis og hvad der ikke gjorde. Jeg udviklede mig meget, både professionelt og privat i forbindelse med mit praktikophold på Eventure i Zambia.

Julie Fanny Joost

22 år
Lærerstuderende

“Jeg rejste til Eventure for at tage min praktik i forbindelse med lærerstudiet, og jeg har ikke en eneste gang fortrudt at have valgt praktik på Northern Star Academy. Her har været plads til personlig udvikling, samarbejde og venskaber på tværs af kulturer foruden et hav af mindeværdige stunder, der pakkes med ned i kufferten, når jeg forlader stedet om 4 dage. Så jeg kan kun sige, at hvis du ønsker at få en oplevelse, hvor du bliver mødt af Afrikas smukke naturomgivelser, kommer tæt på lokalbefolkningen og deres traditioner og indgår i et fællesskab med eventyrlystne frivillige – så tag til Projekt Zambia!”

Mia Jensen

26 år
Studerende, Katastrofe- og risikomanager

“Jeg har haft det mest fantastiske praktikforløb, hvor jeg har undervist eleverne i førstehjælp og idræt. Derudover har jeg været med til at planlægge sidste nye projektskud på stammen – projekt ”Living Library”. Arbejdet med projektet har virkelig givet mig et autentisk indblik i Afrikas fantastiske kultur og traditioner, jeg har nydt komme til landsbyerne og møde nye fantastiske mennesker og lege med børnene. Det har for mig været det perfekte praktiksted, da jeg har haft frihed til at skrive min eksamen og samtidig haft mulighed for at undervise og deltage i debataftenener og andre aktiviteter med eleverne. Alt i alt har mit ophold været en vildt fed oplevelse, som jeg aldrig ville have været foruden!”

Marlene Hansen

27 år
Kandidatstuderende

“Jeg har været en del af projektet i 7 uger. Jeg har været her som et led i min kandidatuddannelse i Læring og Forandringsprocesser. Jeg kom herned med en stor portion nysgerrighed og en iver for at lære en masse. Jeg har oplevet fantastisk natur, et helt unikt fællesskab med de andre frivillige, venskaber med arbejderne, og så har jeg oplevet de mest inspirerende elever. De har alle blæst mig omkuld med deres afrikanske rytmer, smukke sangstemmer, store smil, stærke sind og deres varme hjerter. Jeg rejser herfra med et hjerte fyldt af oplevelser og en masse kærlighed til stedet og ikke mindst til alle menneskerne omkring Projekt Zambia.”

Nicklas Vinther

24 år
Studerende, Katastrofe- og risikomanager

“Min tid hos Eventure har været en unik og lærerig oplevelse hele vejen igennem. Ikke kun på grund af de smukke omgivelser plottet er placeret i, men særligt på grund af eleverne på Northern Star Academy. Den energi og livsglæde, samtlige elever udstråler dag ud og dag ind på trods af de omstændigheder, deres liv har budt dem, har været en gave at være vidne til. Der er en varme og en humor undervisere og elever imellem, der gør det til en fryd at stå op om morgenen og komme i gang med dagens program, hver dag!”

Cecilie Arndt Pietraszek

25 år
Studerende, Katastrofe- og Risikomanageruddannelsen

“Mine blot fem uger hos Eventure er svære at beskrive med ord. De mange minder, billeder på nethinden og dejlige mennesker taler for sig selv. Jeg er meget, meget taknemmelig over mit ophold og kan bruge mine erfaringer til så meget – både personligt og studiemæssigt. Eventure har givet mig uvurderlige oplevelser og udvikling.”

Læs mere om Cecilies oplevelser i hendes dagbog her.

Rebecca Jul Strømsted

22 år

Studerende, Katastrofe- og risikomanager

“Jeg fik den store fornøjelse at tilbringe 7 uger af min internationale praktik i Eventure Village, hvilket er en af de bedste beslutninger, jeg nogensinde har taget. Som Katastrofe- og risikomanager studerende er indblikket i et ægte udviklingsprojekt, der værner om de enkelte elever, men også lokalsamfundet, en fantastisk oplevelse. At undervise eleverne på skolen er en ren fornøjelse. Med deres hungren efter viden og ivrige spørgelyst, synes timerne altid for korte. Fra mit ophold i Eventure Village lærte jeg om de udfordringer, det kræver at køre et succesfuldt udviklingsprojekt, men det mest værdifulde er indblikket i en ny og anderledes kultur bestående af glade og imødekommende mennesker.”