Hvad siger de andre?

Herunder kan du læse om vores tidligere frivilliges erfaringer i Zambia

Vita Rachlitz

Lærer og al muligt andet..

For underligt at der kun er en uge til at vi skal rejse herfra. Jeg tror helt sikkert at jeg kommer tilbage og så vil jeg vildt gerne have et projekt! Lige nu drømmer jeg om vind- og vandmøller pga det Tema vi har lavet om vedvarende energi.

Jeg kan godt lide den måde Eventure køres på! Jeg er imponeret. Jeg har fået maksimalt ud af en måned – har lært omkring kulturforskelle, og hvor vigtig samarbejde, respekt og forståelse for forskellige udgangspunkter er. Og som jeg sagde i dag til hele personalet: Det er det fedeste team. Alle er værdsat, alle arbejder hårdt. Alle er en del af teamet. Jeg er så imponeret..

I øvrigt er det den smukkeste oplevelse jeg har haft i mit liv. Og jeg synes ellers jeg har haft det fedeste liv med min ungdom til Caribien. Men dette slog alt

Nathalie Klausen

21 år
Socialpædagogstuderende

Ja det er så dejligt – jeg elsker at være tilbage. Jeg var frivillig i 2018 og igen i 2019 og synes det har været mega fedt at lære de nye elever at kende og komme igang med NSA, og så bliver det dejligt når EC åbner igen. Jeg er virkelig imponeret over ‘development-team’, hvor meget de får rykket på alt muligt og hvor meget de har taget lederhatten på siden sidst jeg så dem. Og så synes jeg bare at de ansatte og eleverne er verdens sødeste mennesker og helt vildt rare at være sammen med, så det er skønt!

Simone Larsen

24 år
Lærerstuderende

“I foråret 2019 var jeg praktikant hos Eventure i Zambia. Jeg havde ikke de store forventninger inden vi tog afsted, da jeg aldrig har været på kontinentet før, og slet ikke havde den fjerneste idé om, hvad de næste seks uger ville bringe.. Jeg vendte hjem fra min praktik med kufferten fuld af oplevelser og perspektiver – som har ændret mig til det bedre – både rent fagligt (som i fremtiden vil hjælpe mig i min uddannelse som lærer), men også socialt. Jeg fik brudt alverdens grænser, som kun har gjort mig stærkere! Jeg vil anbefale alle på min vej at tage afsted til Eventure, hvad enten det bare er som frivillig eller som praktikant

Nanna Vagnby Allen

20 år
Statskundskabsstuderende

“I efteråret 2018 drog jeg til Zambia, og havde ingen idé om hvilket eventyr, jeg havde kastet mig ud i. I min tid på plottet har jeg lært mennesker at kende, som for evigt vil være mine venner, og jeg har især fundet ud af, hvad der er vigtigt her i livet. Jeg føler, at min tid i Eventure Care har været med til at give nogle børn et solidt springbræt til et liv og en hverdag, der er markant anderledes end vores, men som vi uden tvivl kan tage ved lære af. Zambia og det zambianske folk har vundet en helt særlig plads i mit hjerte, og jeg er ikke i tvivl om, at der ikke går lang tid, før jeg skal afsted igen.

Line Breinholm Olsen

38 år
Folkeskolelærer

I Zambia er der ingen madpakkesmørring og Forældreintra  – og nok nærmest ingen dage uden overraskelser. Vi rykkede 12.000 kilometer sydpå, da 2017 blev til 18, og vi har bestemt ikke fortrudt. Vi bruger alle vores kompetencer – også en del vi ikke vidste, at vi havde – vores børn bevæger sig rundt som fisk i Tangyanikasøen, vi har fået udsyn og indblik og er rykket sammen som familie i en ny, anderledes verden. En gave til os alle 4.

Melissa Otte

25 år
Socialrådgiverstuderende

“Jeg har nu været i Zambia to gange. Først var projektet mit hjem i halvandet år i 2013-2014, og senest var jeg underviser i 2 måneder i vinteren 2015. Sidste år fik det første hold elever hver især en plads i mit hjerte, og jeg troede faktisk ikke, der var plads til flere. Men der blev jeg overrasket! Også dette års elever har taget mig fuldstændig med storm: De er hver især unikke og helt specielle, og jeg har aldrig mødt nogen, der er så villige til at lære. Det udfordrer læreren og stiller krav, men eleverne formår samtidig at gøre hver time til en fest. Jeg vil altid se Projekt Zambia som mit andet hjem. Det har ændret mit liv på alle tænkelige måder, og jeg vil til hver en tid vende tilbage.”

Thomas Weihrauch

29 år
Folkeskolelærer og trænerinstruktør i DBU

“På NSA fungerede jeg som idrætslærer, og samtidig stod jeg for at skabe interesse for fodbold i nærområdet ved bl.a. at afvikle turneringer og give de lokale og eleverne mulighed for at spille organiseret fodbold. Efter 5 år som elitetræner handlede det konkret om at finde tilbage til det, fodbold handler om for mig – nemlig glæden ved spillet, sammenholdet og den umiddelbare begejstring. Det blev til fulde opfyldt i Zambia – sammen med en masse vanvittige fodboldoplevelser, som jeg ved ikke findes lige i Danmark.”

Gitte Abrahamsen

25 år
Idrætsstuderende

“I foråret havde jeg fornøjelsen af at arbejde som frivillig idrætsunderviser i Eventure Village. For en idrætsnørd som mig var det fantastisk at arbejde med elever, som konstant hungrede efter teoretisk viden om kroppens anatomi og fysiologi, og som gang på gang formåede at overraske mig med deres naturlige bevægelsesglæde og legende tilgang i de praktiske timer. Personligt kunne jeg ikke forestille mig et bedre sted at udvikle mine kompetencer som idrætsunderviser, og jeg ville aldrig have været denne oplevelse foruden. Tilbage sidder jeg nu med den dybeste taknemmelighed og ved, at jeg en dag vender tilbage til Eventure Village – et sted hvor følelsen af at høre til og være til som person såvel som underviser fik en helt ny betydning.”

Læs Gittes underholdende beretning om livet i Zambia her.

Mads Lycke Borgstrup

29 år
Tømrer og kok

“Af hjertet takker jeg alle, der har bidraget og bidrager til Projekt Zambia. Mit minde fra Eventure Village vil være en oase ved bredden af Lake Tanganyika med livsglade frivillige og zambiere, der på trods af store kulturforskelle mødes og skaber et unikt fællesskab. Samlet omkring spændende byggeprojekter, vilde madoplevelser, friluftsliv, interessante undervisningstimer, sport og øjenåbnende debataftener. Jeg siger endnu engang tak! – og forhåbentligt på gensyn.”

Mikkel og Maria

25 og 27 år
Lærere

“Vi blev uddannet som lærere i sommeren 2015, og 1. september ankom vi til Projekt Zambia. Siden har projektet været en del af os, og vi har været en del af det. I arbejdet med eleverne har vi oplevet, at vores interesser og kompetencer er blevet taget åbent imod, og samtidig er nye sider blevet udfordret og udviklet. Eventure Village sprudler af idealer, ideer og drømme, og som par har det været givende og inspirerende sammen at være en del af et projekt med mange forskellige frivillige med mangfoldige perspektiver. Den 6. februar 2016 tog vi hjem med gå-på-mod og taknemmelighed over at være en del af Projekt Zambia – et projekt, der giver mening både personligt og i det store perspektiv.”

Samantha Dahl Stryker

28 år
Sygeplejerske

“Jeg rejste til Eventure Village i juni 2015. Det har været fantastisk at undervise dette års elever, der med smil på læberne, sjove historier og mange rigtig gode spørgsmål har gjort hver dag til noget helt specielt. Det er ikke kun store kryb, der har måtte lade livet, også myter om sundhed og sygdom er blevet begravet i takt med, at viden om kroppens anatomi og fysiologi, ernæring, seksualundervisning, hygiejne og tropiske sygdomme er blevet delt. Det har i den grad været en helt unik oplevelse, der krydret med vandretur til Eventure Falls, rapelling, kajaktur, bålhygge og fodboldturnering ikke kunne blive bedre. Jeg er virkelig taknemmelig for, at have mødt så mange dejlige mennesker og være en del af dette fantastiske projekt.”

Kirsten Bak

71 år
Pensioneret lærer

“Eventure er…

At se solen stå op, rødviolet som intet foto kan fange; at gå til morgensamling og lære zambianske sange; at soppe langs stranden med det rustrøde sand; at se eleverne udfolde sig med farver og fantasi og opdage personligheden for hver enkelt elev; at blive hilst ”Good Morning – how are you”; at spise hjemmebagt brød med peanutbutter og tomater; at slagte og partere en gris; at hente friske grøntsager i haven; at blive kaldt ”Grandmamma” af drengene; at se en enkelt abe og ingen skorpioner; at gå hjem til ”Stone” og lytte til frøernes kvækken og bølgernes brusen; at være til – i nu’et!”

Tamin Sparks

21 år
Ingeniørstuderende

“Jeg oplevede 6 fantastiske uger i Eventure Village, hvor jeg mødte og besejretde utallige udfordringer i en hverdag fyldt med store oplevelse – et decideret eventyr! Eventure har givet mig en sjælden mulighed for at skabe og konstruere, og evnen til at problemløse og improvisere er blevet sat på hård prøve. Det har blandt andet resulteret i, at man ved fyraften kunne tørre sveden af panden og betragte den nye bådhavn, den nye tømmerflåde eller elevernes nye ”Key Hole Garden” for nu bare at nævne nogle få projekter. Alt i alt har Eventure givet mig mulighed for personlig udfoldelse, en realisering og styrkelse af mine kompetencer, og så har jeg fået lov til at prøve kræfter med mere, end jeg havde turdet håbe på.”

Niklas Strandbæk

20 år
Serviceøkonomistuderende

“Jeg valgte at drage til Eventure Project Zambia, hvor “Det grønne modul” stod for døren. Jeg har siden da været underviser i både sport og bæredygtigt landbrug, og det har virkelig givet mig en kæmpe én på opleveren med nye og spændende udfordringer hver eneste dag. På grund af elevernes entusiasme, gode energi og passion for at lære har det været en kæmpe succesoplevelse! Jeg har helt sikkert lært disse fantastiske elever mange ting, men de har også givet mig mange gode udfordringer og gjort mig mange oplevelser rigere. Det har alt i alt været noget af det mest oplevelsesrige og inspirerende, jeg har deltaget i, og jeg kan med garanti sige: Jeg kommer igen!”

Mary Sparks

44 years old
School counsellor

“From Canada to Zambia, volunteering at Eventure village has been an experience that both myself and my family will never forget. As we arrived, we were taken back by the beauty of this place but it is the beauty of the people that will stay with me. The Zambian students are a joy to teach. For them, this school is an opportunity to restart their education. And they want to be here! They bring curiosity and enthusiasm not only to their learning but to all activities. My two boys have loved getting to know the students and being part of a truly kind and dedicated group of volunteers. For children, as well as adults this a beautiful place to stay, a wonderful opportunity to meet amazing people and contribute to a unique and meaningful project!”

Kian Sparks

12 years old
Pupil

“I thought that volunteering at a school in Zambia would be boring, but I was very wrong. As the boat touched the sand, what met my eyes amazed me. There were mango trees lining the beach, and under one there were kayaks. Walking past the mango trees, there was a huge soccer field. The main building is always a cheerful place, and it’s where we eat, play games and work. Although the buildings are amazing, the people are more so. All the volunteers encourage the students and the workers are always laughing. It’s not the camp that I will remember – it’s the people.”

David Riiskjær

21 år
Værnepligtig ved Beredskabsstyrelsen

“Lærerigt, udfordrende og helt igennem fantastisk. Det er de tre ord, jeg vil beskrive mit ophold på Projekt Zambia med. Da jeg steg på flyet i Kastrup, havde jeg ikke i min vildeste fantasi drømt om, hvor stor en oplevelse der ventede mig. Der ventede mig blandt andet en flok smilende og energiske elever, og en hverdag hvor ikke to dage lignede hinanden. Mit fokusområde var sport, hvor jeg blandt andet har kørt et 3 ugers fodboldforløb, som endte ud i en turnering med de omkringliggende landsbyer. Gode idéer og initiativer bliver taget imod med kyshånd. At drage til Zambia og undervise på Northern Star Academy har uden tvivl været en af mine bedste beslutninger, som har bragt en utrolig gensidig læring med sig.”

Mathias Gravesen

28 år
Fysioterapeutstuderende

“Mit ophold i campen har været den bedste beslutning i mit liv. Uden tvivl. Jeg tog afsted som en dreng i december 2010, og efter godt 1½ år kom jeg tilbage til Danmark – som en mand. Jeg blev udfordret, jeg blev presset, jeg fik ansvar, jeg fik store oplevelser, og jeg mærkede følelsen af at gøre en forskel. Zambia er blevet mit andet hjem, og jeg har udviklet et meget nært forhold til campen og menneskene omkring. Jeg har fået venner for livet. Men ikke mindst – jeg ved, der findes en lille oase derude, en lille guldklump gemt dybt inde i Afrika, som jeg altid vil blive ved med at vende tilbage til.”

Anja Løvring

32 år
Sygeplejerske

“At undervise eleverne på Northern Star Academy har været en fantastisk oplevelse. De er ubeskriveligt engagerede, høflige, taknemmelige og hjertevarme. Jeg VED, at jeg har gjort en forskel for disse elever, og ingen penge i verden kan måle sig med den følelse, jeg nu sidder tilbage med. Opholdet har også været en kæmpe uddannelse for mig. At møde en kultur så markant anderledes end ens egen kan give én en utrolig selvindsigt og læring. Deres gåpåmod og menneskesyn er misundelsesværdigt! Jeg håber, jeg får muligheden for at undervise hernede igen. Jeg tror vist, jeg er blevet en smule afhængig!”

Nikolaj Schlüter

20 år
Statskundskabsstuderende

“Jeg rejste til Zambia i januar 2014 og var en del af Teach ’N Explore-programmet. Efterfølgende blev jeg frivillig og underviste eleverne i sport på skolen. Dagene var proppet med fantastiske oplevelser i den uberørte natur, udfordringer i undervisningen af eleverne og sidst, men ikke mindst, fester og hyggelige stunder med de fantastiske mennesker på plottet. Ord kan ikke beskrive alt det, som jeg har lært og oplevet dernede – men én ting er sikkert: Det har været de fire mest spændende, udfordrende og dannende måneder i mit liv!”

Kirsten Stenbæk Jakobsen

67 år
Pensionist

“Hvad i alverden fik mig til som 64-årig at rejse alene til Zambia og arbejde som frivillig? Det var drømmen om at gøre en forskel og selv få en oplevelse for livet. Jeg har nu 3 gange på 3 år rejst til campen og arbejdet som frivillig. Jeg har set og oplevet en masse i Zambia, men det største er at komme så tæt på de indfødte, som har accepteret mig fuldt ud. De kalder mig både mor og bedstemor og sender mig nu de dejligste breve og korte videoer. Jeg skal af sted igen! Denne gang for at tage del i undervisningen. Jeg er klar til at pakke rygsækken med det samme. I Zambia har mit liv fået et større indhold.”

Marie Olesen

32 år
Brand Design studerende

“Jeg arbejdede som frivillig i campen i Zambia i 4 måneder fra januar til april 2012 (og igen i 5 måneder i vinteren 2015/16, red.). Det er 4 måneder, som jeg aldrig vil glemme, og en tid, som indeholdt utallige uforglemmelige oplevelser, erfaringer samt herlige venskaber. Jeg nød at være i den smukke natur, bade i søen, den enorme stjernehimmel, dyrene samt altid at have venner og mennesker omkring mig. Det var også fedt at lære om de lokales kultur og samtidig få sat sit eget liv i et helt nyt perspektiv. Summa summarum var det for mig en helt fantastisk tid.”

Karen Reiter

28 år
Medicinstuderende

“Jeg var i Zambia med Teach ‘N Explore i februar-marts 2014. Det er en af de største oplevelser i mit liv! Jeg fik virkelig rykket grænser – på en tryg måde – fik nye venner og en helt ny “familie” af både danskere og lokale. Naturen i Zambia er uberørt og smuk, kulturen fremmed og spændende – og man kommer helt tæt på det hele.”